Doların Düşmesi Mümkün Müdür?

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Merkez bankası'nın faizleri geriye çekmesinden sonra yabancı yatırımcıların da bankalarımız da bulunan yabancı para birimlerini özellikle doları geri çekmesi mademki enflasyon bu kadar yüksekken ben buraya yaptığım yatırımdan para kazanmıyorum kendi ülkemde yatırım yaparım veya farklı bir ülkede yatırım yaparım diye ama hesabına tekrar parasını aktarması doların düşmesini engelliyor maalesef...
Zaten bizim ülkemizdeki yerli yatırımcılar da doların düşmesini değil Yüksel resmi sevinçle karşılıyor birçok ihracat uzmanı uzman dediğim parayı ihracattan kazananlar doların yükselmesini sevinçle karşılıyor böyle bir ortamda doların düşmesini sağlamak ancak var olan enfes enflasyonu kabul etmek ve piyasanın beklentisi olan merkez bankası'nın faizlerini artırması ile mümkün olacaktır. Ancak biz sadece var olan merkez Bankası faizlerini arttırmak ve piyasanin beklentisini karsilamak yerine faizi düşürerek doların artmasına ortam hazırlıyoruz bu gidişle 1 doların yolu 10 TL olmaya doğru yol alıyor.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 10 Gün
NZR
61.25₺
Çekimlerim
50
Dolar’ın düşmesi biraz zor çünkü üretmiyoruz. Hatta daha da arta bilir. Yani öyle az buz da artacağını düşünmüyorum. Böyle giderse bizden sonraki nesli daha da büyük zorluklar bekliyor. Üretimimizi arttırmak ve büyük markalar üretmek zorundayız. Dünyaya bir şeyler satıyoruz ve adamlar o sattığımız şeyleri allayıp pullayıp bize daha yüksek fiyata satıyor. Sizce bu gidişatla ne kadar dayana biliriz? Merkez bankası başkanı değişiyor dolar rekor kırıyor. Merkez bankasından birileri değişiyor dolar tekrar rekor kırıyor. Ülkemizdeki nitelikli insanlar zaten yolunu bulup yurt dışına gidiyor. Biz de Suriyelisidir, afganıdır, bilmem nesidir en niteliksizlerini alıyoruz ve ülkemize dolduruyoruz. Bu gelen yabancılara ülkemizde daha az parayla iş verildiği için kendi insanımız iş bulmakta zorlanıyor. Sanki bilerek yapılıyor gibi ama amaç ne hala anlamış değilim. Bizim ülkemize niteliksiz insanlar doldukça ve nitelikli insanlarımızı kaybettikçe sonunda ne olacak? Döviz bizim için hayati öneme sahip. Çünkü ithalat ve ihracatlarımızın büyük kısmında dolar ve Euro kullanıyoruz. Yani şöyle ki bu iki para birimi artmaya devam ettikçe alım her şeyin fiyatı artmaya devam edecek ve bu denklem çözülemezse alım gücümüz düşmeye devam edecek. Türk lirasına bakın. Hiçbir değeri kaldı mı? Son dönemlerde turistlerden de istenilen gelirler elde edilemiyor. Misal bu sene turist sezonu çok erken kapandı. Bakalım daha neler olacak…

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 7 Gün
NZR
23.06₺
Çekimlerim
0
İmkani yok düşmez. Üretmeyip inşaattan kazanmaya devam edilirse, ithalatın ihracattan fazla olursa, kasaya dışardan döviz gelmezse, sürekli para basıp karşılığında altın rezervini eritirsen ve ve ve diye devam eder. Hukukun az olduğu ülkeye para gelmez. Bu ve Bir çok nedenden dolayı düşmez. Düşmekten kastım 5-6 TL ye düşmez. En fazla Dolar 8.5 TL ye Euro 10 RL ye düşer. Parite 1.18 olur.

Moderatörün son düzenlenenleri: