Doların Düşmesi Mümkün Müdür?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
27.64₺
Çekimlerim
0
Doların düşmesinin mümkünatı yok. Çünkü üreten bir toplum değiliz sürekli tüketiyoruz çoğu şeyde dışarı bağımlı olarak yaşıyoruz. Diğer ülkelerin bizi ambargo olarak tehdit etmesinin nedenlerinden biri de bu. Acil olarak bizler Z kuşağı olarak üretim yapmaya geçmeliyiz asla dolara bağlı olan bir ülke olmamalıyız. Şuan düşünülen şey hükümet değişir ise dolar düşer diyorlar böyle bir şeyin mümkünatı yok. Gelen hükümet tek gecede hatta bir tek yılda üretime geçip doların düşüreceğini inanıyorsak biraz hayal kuruyor oluruz demektir. Doların düşmesi uzun bir süreç isteyen olaydır. Bu arada ekonomist değilim ama kendi araştırdığım fikirlerden yola çıkarak bu fikirleri ortaya koymak istedim sonumuz hayır ola diyorum arkadaşlarım umarım bir şekilde yoluna girer ekonomimiz.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
28.32₺
Çekimlerim
0
Kesinlikle düşmez bide şu var altın geçen sene 560 seviyelerini görmüştü yani altında yükselecektir aslında bu sene hala 510 seviyelerinde şuan olması gereken fiyat bence 700 TL dolarda aynı şekilde 10 TL üzerinden olması gerekiyor geç bile kaldı yükselmek için iyi bişey değil ama acı gerçekler.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
25.02₺
Çekimlerim
0
Malesef değil, en son çizdiğim plan değişiklik yok.

Ekli dosyalar

• 20210926_131003.jpg
    20210926_131003.jpg
    169.8 KB · Görüntüleme: 2
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
22.05₺
Çekimlerim
0
Bu gidişatla düşmesinin pek mümkün olacağını sanmıyorum. Üstelik işin komik yani kovid sürecince dolar inanılmaz değer kaybetti global çapta, sadece bizim ülkemizde yükseldi. Yabancı yatırımcılar ülkeye yatırım yapmıyor, üretim desen zaten yok. Yahu bir gecede doları 20 kuruş yükselttiler. Güven yok ki ülkenin ekonomisine. Mevcut hükümet ve izlenen politikalarla imkânsız, değişirse uzun vadede, çiftçiye, hayvancılığa yani kısaca üretime yatırım yapılırsa yine 3 4 e belki de daha altına düşebileceğine inanıyorum.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
5.87₺
Çekimlerim
0
Dolarin dusmesi bu gidisle zor cunku gerek hukumetin yaptigi hatalar vatandas olarak bizlerin serbest piyasa ekonomisini firsata cevirip urunu eski duzen rais bedelinin kat be kat ustunde etkietlendirmemiz ureten Turkiye yerine hazir Tuketen Turkiye haline gelmemiz bir cok etken var