Corona oldunuz mu?

• Evet

Oy: 34 25.4%
  • Hayır

Oy: 100 74.6%

• Kullanılan toplam oy
    134
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 7 Gün
NZR
32.19₺
Çekimlerim
0
Hayır 2 yıl boyunca o kadar şehir gezmeme rağmen yakalanmadım. Hatta yakın çevremde yakalanan oldu , belki haberimiz olmadan da geçirmiş olabiliriz. Farkında değiliz. 2 yıl sonunda aşı oldum. İnşallah aşıdan sonra yakalanmayız bu hastalığa. Yakın zamanda biter de hepimiz kurtuluruz umarım.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
38.97₺
Çekimlerim
0
Bi ara bende yakalanma korkusu yaşadım. Temmuz ayında o kadar kötü oldum ki dedim heralde ölüyorum. Fakat test yaptırdıktan sonra korona olmadığımı anladım. Hatta inanmayıp, 1 hafta sonra tekrar yaptırdım. Sonunda çok sağlam bir şekilde üşüttüğümü öğrendim. Motorcu olduğum için motorcu montu giyip uzun bir yol yapmıştım, terletti ve üzerimde kurudu. Bu yüzden hasta olmuşum. :) Umarım başıma gelmez,çünkü gerçekten korkuyorum. İnsanlar bu hastalık yüzünden ölüyor. Etrafımda çok insan oldu ve neler yaşdıklarını yakından takip ettim. Umarım kimsenin başına gelmez.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 8 Gün
NZR
36.69₺
Çekimlerim
50
Allaha çok şükür şu ana kadar covid 19 a yakalanmadık ama bu yakalanmayacağız anlamına gelmiyor. Her ne kadar dikkat etsen de bir şekilde yakalanıyorsun. 2 doz Biontek aşımızı da olduk yakalanırsak ta hafif atlatırız diye ümit ediyoruz. Bugüne kadar covid li olan insanlarla temasta da bulunduk çok kez corona virüs testide verdik ama hep negatif çıktı çok şükür. Ağır şekilde gripte olduk corona diye çok korktuk ama sonuç hep negatif çıktı. Testler de pek doğru değil diyorlar bilmiyoruz belki de grip olduğumuzda atlattık ama sonuçlar hep negatifti. Herkese sağlıklı mutlu covid siz günler dilerim.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
40.12₺
Çekimlerim
0
Evet bakalım kimler corona oldular, nasıl geçirdiler, tecrübelerini paylaşsınlar
Geçen sene Eylül ayında yakalandık ben de ailem de çok kötü atlattık ve maalesef babannem atlatamadı ve vefat etti. Virüs bitti karantina bitti dediler ama bir ay sonra babannemin öksürük ateş gibi şikayetleri yüzünden tekrar hastaneye götürdük ilk etapta normal grip virüs bitmiş dediler ancak aradan biraz daha zaman geçti ve farklı bir hastaneye götürdük orası da virüsün ciğerlere indiğini söyledi ve hastanede virüs yoğun bakım ünitesinde aldılar. Aradan on iki gün geçti ve maalesef vefat etti. Daha sonra kış aylarında annemin babası bu illete yakalandı ve aynı şekilde ona da önce atlattı dendi aradan bir iki hafta daha geçti ve o süreçte hasta yatağından kalkamadı ve tekrar hastaneye yattı. Onu da bir daha göremedik aradan on on beş gün gibi bir şey geçti ve onu da kaybettik. Bunların üzerine aşı konusu geldi ve aşı çıkınca da aşı olduk. Çok şükür ne zamandır yakın çevrede duymadık ama korkuyoruz yine de. İnşallah bir daha bu korkuyu yaşamayız ve tez zamanda tüm dünyadan da çeker gider.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
hayır hiç yakalanmadım. pandemi süreci başladıktan bir ay sonra hamile olduğumu öğrendim hep evdeydım hiç çıkmadık kimseyle muhattap olmadık doktor kontrolü ve market alışverişleri hariç daha sonra doğum falan derken şimdi oğlum 10 aylık çok şükür aşılarımızı da olduk eşimle her şeye uyduğumuz için hiç corona olmadık inşalaah bu saatten sonra da olmayız eşimin iş yerinde bir çok arkadaşı corona oldu ama o çift maske taktı mesafesini korudu o yüzden yakalanmadan atlattık. :) çok şükür

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
yakalanmadım ama bu yakalanmayacağım anlamına da gelmiyor. Her türlü kendimce önlemi alıyorum hatta maske takmaktan kaynaklı mıdır yoksa önlem alma durumunu abarttığımdan mıdır bilmiyorum ama soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara da henüz yakalanmadım. Zaten virüs tamen ortadan kalksa bile maske takmaya devam edeceğim bu sebepten ötürü.

bir diğer önemli korunma yolu ise sosyal mesafe. Gerçekten insanlarla aramızdaki mesafeyi genişlettiğimizde bunun birçok yönden faydasını görüyoruz. Sadece covid-19 virüsü değil, diğer birçok bakteri ve virüsten de kendimizi korumuş oluyoruz. Toplum yapısı olarak birbirimizle çok iç içe geçmiş bir yapıdayız. Tokalaşmak, sarılmak, öpüşmek gibi birçok eylemi yeni tanıdığımız insanlarla dahi gerçekleştirebiliyoruz ve bu da bizi daha çok risk alır bir yapının içinde kalmaya itiyor.

her ne kadar sağlıklı olmasa da bu tarz eylemlerden kurtulmak zaman alabiliyor. Aslında buna eylem demek yerine alışkanlık da diyebiliriz. tokalaşmak yerine dirsek teması ya da yumru yumruğa temas gibi yollara başvruyoruz ve bunun bize göre daha az rikli olduğu kanısına kapılıyoruz. Halbuki temasın her türlüsü risklidir. havayla temas bile virüs bakımından bir bulaşma yoluyken hem de. O yüzden ben teması sıfıra kadar indirmenin verdiği avantajla bu virüse henüz yakalanmadım. Üstüne farklı hastalık türlerinden de kendimi korumuş oldum. Size de tavsiye ederim.

Toplu taşımalardan da uzak olmakta fayda var derim bir nebze de olsa bu sizi virüsten uzak tutacaktır. Her ne kadar işimiz gereği ya da okula olan ulaşım icabı birçok sebeple toplu taşıma kullanmak zorunda olsak dahi bu mecburiyet içerisinde de kendimizi korumamız mümkün. toplu taşımaya binerken maskemi ve eldivenimi eksik etmiyorum ve doğru şekilde kullanıyorum, Tutamaçlara ve koltu yüzeylerine mümkün olduğu kadar temas etmemeye, ellerimi cebimden çıkarmamaya, para alışverişi dahi yapmamaya özen gösterip dikkatli davranıyorum. Akbil kullanımı olan tolu taşıma araçlarını ilk sıraya yazıyorum.

Sağlıklı günler sevgili forum..

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
20.71₺
Çekimlerim
0
Hiç korona olmadım veya oldum haberimde olmayabilir ama o tarz yüksek ateşli baş ağrılı bir hastalık geçirmedim diyebilirim bence burada etkili olan insanın kendi vücut direnci ne kadar güçlü vücut direncine sahip olursanız korona virüsünün bulaşma ihtimali o kadar azalıcağını düşünüyorum.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
9.95₺
Çekimlerim
0
Ben yurt dışında yaşıyorum, gecen sene başlarında oğlumun cinden tatilden gelen okul müdüründen sağ olsun hem tüm okulu ve ailemizi covid tanıştırdı, eşim ve büyük oğlul çok ağır gecirdi, ben ve diğer oğlum onlara nazaran iyiydik, yataklık olduk ama yinede biz birazdaha iyiydik, daha sonra iyileştik aradan nekadsr geçti bilmiyorum sanırım 2 ay kadar, tekrar bu defa ilk tanışmamızdan daha iyiydi , daha sonra eşim 3 gecirdi ama 3 yok denecek kadar azdı, şikayetleri vardı ama yine tüm işlerini yapıyordu, ilki çok zordu, şimdi aradan 1 sene felan gecti iyiyiz..
Biz vitamin ve bol su tükettik
Herkese sağlıklı günler dilerim.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
33.71₺
Çekimlerim
0
Çok şükür henüz hiç olmadım ama Korona daha ülkemizde görülmemişken yurt dışından geldiğimde benzer durumlarla karşılaşmıştım yani belirtiler vardı. O zamanlarda çok ağır grip geçiren bir arkadaşıma da domuz gribi tanısı koyulmuştu. Belki de hastalık tam bilinmediğinden olabilir…

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
27.64₺
Çekimlerim
0
Hayır hiç olmadım ilk çıktığı zamanlar çok titiz ve mesafeliydim ailemle akrabalarımla dostlarımla fakat ilerleyen zamanlarda bu konudaki hassasiyetimi kaybettim neredeyse artık maskeyi gün içinde kalabalık ortamlar hariç hiç takmıyorum geçiren birçok yakın akrabalarım oldu bazıları hastalıktan sonra kendini daha iyi bile hisseden olduğunu söyledi bazılarında ise kalıcı hasarlar oldu fakat umarım bu hastalık beni bulmadan biti verir aşılarımızı olalım beslenmemize dikkat edelim. herkese mutlu,sağlıklı,güzel ömür geçirebileceği günler diliyorum kalın sağlıcakla...

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
21.27₺
Çekimlerim
0
Çok şükür hiç geçirmedim. Üstelik askerlik yaptığım yerde bütün bölük komple pozitif olduğunda bile ne hikmetse anlamadım bir tek ben pozitif çıkmadım. Hiçbir belirti bile olmadı. Geçiren arkadaşlarımın bir kısmı baya zorlandı. Allah kimseye yaşatmasın.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
7.20₺
Çekimlerim
0
Olmadım, pandemi başında herşeyden korkar ve evden çıkamaz hale gelmiştim. yaklaşık 1 sene boyunca toplamda 5 kere dışarı çıkmamışımdır. Sonra iş bulup çalışmaya karar verdim. Bulduğum iş de şirket her hafta düzenli PCR testi yapıyordu. Bu sebeple de şirket içinde kimlerin negatif kimlerin pozitif olduğunu biliyordum. Kendimi korumak kolay oldu, hala kordona olmadım fakat söylentilere göre bu hastalığı herkes bir şekilde geçirecek toplumsal bağışıklık için aşı yetersiz kalacak gibi. Sebebi ise insanlarımızın "aşı oldum neden maske takayım" gibi isyankar tavırlarından dolayı