ANKET SOKAKTA YERLERİ SÜPÜRÜRKEN 500.000 TL BULDU SEN OLSAN NE YAPARDIN ?

SEN OLSAN NE YAPARDIN ?

• ALIR KAÇARIM

Oy: 42 36.5%
  • BABAMA GENE SÖYLEMEM

Oy: 11 9.6%
  • POLİSİ ARARIM

Oy: 62 53.9%

• Kullanılan toplam oy
    115
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
52.09₺
Çekimlerim
0
İstanbul güngören de temizlik işçisi ADEM CEVAHİR vazifesinin başındayken bir çanta buldu .
içinde tam 500.000 tl vardı ve hiç düşünmeden polise teslim etti.
çantanın sahibi iş adamı CİHAN KANKILIÇ ödül olarak 1000$ verdi

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 12 Gün
NZR
61.74₺
Çekimlerim
0
Ne yapıp ne yapıp sahibine ulaştırmaya çalışırım.şimdi kaybeden ne durumda diye üzülürüm. Kendiniz kaybedince nasıl olurdunuz peki hiç düşündünüz mü ben olsam kendimi kötü hissederdim. Canım sıkılırdı oturup kalırdım belki. Kaybeden kişi belki borcunu ödemeye gidiyordu belki evine bir eksiğini alacaktı. Gerçekten çok zor. Heleki aylardır o parayı biriktirmişti.durumu iyi değilse hali çok kötü olur. Oda bulduğu zaman nekadar sevinecektir umarım. Allah kimseye yaşatmasın böyle bir durumu. Birde evliye çocukları da varsa daha zor olur Kendisi için. Sadece kara kara düşünür. Nerden geçtim hangi yoldan gittim nerelere uğradım diye arar durur.Parayı bulan kişi hangi vicdanıyla yiyecek bilemiyorum. Gerçekten acı bir tablo. Allah kimseye haram yedirmesin kimseyide bu zor duruma düşürmesin. bulan kişi yese bile ilerde belki hayatından olacak belki her aklına geldiğinde vicdanı sızlayacak belki pişman olacak. Sürekli huzursuz olacak belki.O yüzden ne alırım nede huzursuz olurum. Polise bildiririm en doğrusu bu.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 3 Gün
NZR
18.62₺
Çekimlerim
0
Böyle olaylarda kendi başımıza gelse ne yaparız diye düşünüp karar vermek lazım. Benim çok ihtiyacım olan para düşse kafayı yerdim herhalde biri bana getirene kadar ama para dolu çantayı görürsem de bir saniye düşünmem alır kaçarım 😀😀

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
40.12₺
Çekimlerim
0
Alın teri olmadan bir emek harcamadan elimize havadan geçen parayı ya camiye verir ya sahibini arar ya da dokunmazdık ki hâlâ aynı tepkiyi veririz çok şükür. O anda acaba alsam mı ne güzel para işte hissi çok güzel gelir tabiki ama onu boğazından geçirmemek daha da vicdanen güzel duygu verecektir.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Ne kadar paraya ihtiyacım olursa olsun kesinlikle parayı sahibine ulaştırmaya çalışırdım. Bunun içinde polise teslim ederdim. Sahibinin ödül felan vermesine de gerek yok. Çünkü empati kuruyorum. O paranın sahibi ben olsaydim ne halde olurdum parayi kaybettikten sonra. Belki parayi kaybeden o parayı yıllardır biriktirip kendine ev araba almak için biriktiriyor dur. Belki bir akrabasını tedavi ettirmek için kullanacaktır. Yani çok fazla neden var o para muhakkaki sahibi için değerlidir. Eğer parayı kimseye söylemeden alsam illaki kameralara yakalanır suçlu duruma düşerim. Sonunda da cezaevine gönderilirdim. Ayrıca parayı bir şekilde kimseye görmeden aldım diyelim. O parayı harcamaya çalışsam bile o paradan hayır gelmez. Çünkü haram para. Haram para benim sadece işlerimin ters gitmesine sebep olur. Bu yüzden asla haram paraya yönelmeyin. Böyle bir durumda paranın miktarına bakmaksızın 5 TL olur 10 TL olur miktarı önemli değil sahibine ulaştırmaya çalışın. Eğer sahibine ulastiramazsaniz ve paranın miktarı küçükse o parayı hayır için kullanın. Gidin kek çikolata meyve suyu alın çocuklara dağıtın. İçiniz rahat olur en azından. Saygılarımla iyi günler

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
45.22₺
Çekimlerim
50
Kesinlikle hemen polisi arardım paraya asla dokunmazdım bile parmak izim olmasın diye polisin gelmesini beklerdim sonra olayı anlatırdım. Çünkü o para benim degil ve başkasının hakkı olan bir para. Sonuçta aynısı benim Basıma gelse benim param çalınsa diye düşünürüm hep o yüzden bana nasıl davranılmasını istiyorsam o şekilde davranırım kimsenin hakkına girmek istemem.
Zaten böyle durumlarda hep derler ya hak etmediğin paraya bulaşırsan senden fazlası çıkar diye bunu düşünürüm hep ki hayat sınavlarla dolu öyle olmasa da yinede almam çok şükür bazı doğruları yanlışları ayırt edebilecek yaştayım.
Kimse görmese bile Allah’ın beni gördüğünü biliyorum belki Allah çıkardı karşıma ve beni sınıyor derim polisi arayarak bu sınavı ben kazandım derim içimden umarım herkes böyle düşünür aksi olsa yaşanamaz bir hal alır ülke.
Her zaman aynı olayın sizin de basınıza gelebileceğini düşünün lütfen iyi günler arkadaşlar

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
35.54₺
Çekimlerim
0
Arkadaşlar şimdi hiç yalan yok neyse onu söyleyelim. 500 bini gördüğüm zaman içim bir geçer ve büyük bir nefis muhasebesi yaparım. Hayaller kurarım. O hayallerde bir dünya turuna çıkarım , o bar senin bu bar benim derken rüyadan uyanır acı gerçekle karşılaşırım . Şeytan dürterde dürter ta ki o polisi arayana kadar hatta polis telefonu açana kadar acabalarda dolaşırım. Ama sonunda yapacağım iş doğru olandır tabiki. Bana ait olmayan bir şeyin sahibine ulaşması için gereken neyse onu yaparım.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 2 Gün
NZR
20.01₺
Çekimlerim
0
Ne kadar parayı sevsem de sahibine ulaştırmak için elimden geleni yapmaya çalışırım çünkü aynisi benim başima gelse muhtemelen oturup ağlarım ve kendime gelemem bu konuda empati yapmak çok önemli insan kendisini başkasının yerine koyabiliyorsa çok iyi olur . 500 bin TL gördüğümde derim bi noluyo hayel mi bu diye ama dediğim gibi empati yapmak çok iyi . Polisi arar ve 500 bin tl buldugumu söylerim onlarda şaşırır ama sahibine ulaştığınızda bize bi 3 bin 5 bin atarsa çok mükemmel olur sonuçta o kadar parayı bulup sahibine ulaşırmışız . Ulaşınca en azından eve gidince kafanı yastığa koyunca mis gibi uyursun aksi taktirde huzursuz olursun .Yani kısacası elimden gelen herşeyi yapmayı çalışırım ve sahibine ulaştırdım . Ve bu beni çok mutlu ve huzurlu yapardı çoğu kişiyi enayi derdi ama bu bence çok güzel bi duygu olurdu.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 2 Gün
NZR
14.05₺
Çekimlerim
0
artık para kazanmak şu devirde çok kolay. İnternet üzerinden bi dünya paralar kazanabiliyoruz artık :)