Sizce 20 Yıl Sonra En Fazla Neye Özlem Duyacağız ?

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Neyi özleyeceğimizi tahmin etmek zor ama kaybedeceğimiz birçok kişiyi özleyeceğimize eminim. Hayat bizden bazılarını ansızın ya da yavaş yavaş alıp götürür. bu sadece ölüm de değil şartlar da bunu gerektirebilir bazen. Evet belki görsel medyanın yaygınlaşmasıyla, ailecek oturup televizyon seyrettiğimiz günleri özleyebiliriz belki ama en çok tedavülden kalkan televizyonu değil de birlikte tv izlediklerimizi özleyeceğimiz aşikar.

Bir buçuk sene önce kullanmaya başladığım antidepresana ait etkiler hakkında yorumları okurken "açık sözlülük, düşünceleri içindeki tutamama, aklına geleni söyleme" vesaire gibi şeyler okumuştum. Takip eden haftalarda placebo etkisinden olduğunu düşündüğüm bir şey oldu. Birini özlüyorum mesela, yazıyorum "seni çok özledim ya, görüşelim bir ara", diğerine de aynı şekilde, özlem hissettiğim an "ne zaman oturup konuşabiliriz aşırı özledim" yazıyorum.

Karşımdaki hayatımda ne kadar önemli, ne sıklıkla görüşürüz, o beni özlemiş mıdır falan düşünmüyorum hiç. Özlem duygumu gururla karıştırıp sürekli bastırdığımı fark ettim anlayacağınız. İlaçların etkisi ile de bunu aştım. İlaçları kullanmayı bıraktım ama özlem duygumu sonuna kadar yansıtıyorum çevremdekilere. Şey düşünüyorum 'ulan bir daha mi geleceğim dünyaya, özlediysen söylersin, bu kadar işte'

İşte ne derler bilirsiniz "özleyen özlediğine özlediğini söylesin" :)

(placebo etkisi sadece ağrı/acı hissetmemek ya da direkt olarak mevcut duruma karşı duyarsızlaşmak mıdır, yoksa bambaşka bir şey de ben mi çok yanlış anlamışım, bilmiyorum.)