Hoş geldin! Therofzone tarafından topluluğumuza katılmanız için davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
46.65₺
Çekimlerim
0
Merhabalar
Sınava hazırlanan arkadaşlara bir makale oluşturmak istedim. Eğer emeğimiz geçiyor ve öğrencilere katkımız oluyorsa ne mutlu bize en başta.

sınava hazırlık yöntemleri nizore.png

Sınava hazırlanmak için öğrencilerden bazıları epey emek vermekte çalışmakta zamanlarından fedakarlık edip gece gündüz demeden sınavı en iyi şekilde tamamlama gayreti içerisinde olduklarını görmek sevindirici fakat bu emeği vermeyip hiçbir fedakarlıkta bulunmayan nasıl olsa bir yeri kazanırım düşüncesi ile gece eğlenen gündüz gezen öğrenciler peki siz nasıl bir plan yapma peşindesiniz sınavı kazanmak için ?

Sınav gerçekten yorucu bir maraton. Bu maratonu en iyi şekilde tamamlamak ise gerçekten büyük fedakarlıklar ve çabalar gerekmektedir. Bu fedakarlık ve çabayı gösteren bunun yanında azim, istek ve başarı için ter döken öğrenciler bu yolun sonunda mutluluğa ulaşmıştır fakat bunu yapamayan daha doğrusu yapmak istemeyen umursamayan öğrenciler ise yolun sonunda bir adım dahi ilerleyememiştir. Sınavı ciddiye alarak bunun sonundaki o alın teri ile kazanılmış hakkın vereceği sevinç mutluluğu göz önüne getirerek çalışmak azim göstermek sabır göstermek gerekmez mi ya en azından buna değmez mi diye düşünüyorum bazen ?

Evet gerçekten değer çünkü verilen her emek hiçbir zaman ziyan olmaz emek verip çalışan insan o emeğinin hakkını mutlaka alacaktır bundan hiç şüphe olmasın. Sabır gösterip gayret eden derslerinde başarılı olan, öğretmenlerini dinleyerek planlı ve programlı çalışan gençler hiçbir zaman çalışmaktan asla ama asla ödün vermeyin siz bu ülkenin geleceği olarak çalışıp en iyi yerlerde en iyi şekilde okuyarak insanlara fayda sağlarken bunun ne kadar güzel bir şey olduğunu gördüğünüz zaman size bundan mutlu olacaksınız.

Plan program yapmayan, gece gezip gündüz keyfine bakan, sınav yaklaştığı zaman “aman ne olacak şans kaderde kısmette varsa mutlaka kazanırım” diye söz söyleyen gençler. Bunun ne kadar zor ve sabır isteyen bir durum olduğunu biliyorsunuz evet ama şu gerçek ki başlamak her zaman zordur fakat başladığın zaman sende göreceksiniz ki bunun ne kadar kolay olduğunu anladığın zaman o günlere dönüp ya zor dediğim dersler bunlar mı ? diye gülümseyeceksin.

Gençler, sizlere tavsiyem bu sınavda yapacağınız her fedakarlık size mutlaka ödül olarak geri dönecektir. Siz oyundan, gezmekten, tatilden fedakarlık edip harıl harıl planlı ve programlı ders çalışırsanız mutlaka bunun meyvesini yiyecek ve geçen zaman da oturup ders çalışmıştım şimdi ise rahatım diyeceksiniz bundan hiç şüpheniz olmasın. Yarın iş bulduğunuz zaman bunun çalışmaktan geçtiğini görüp alın teri ile para kazandığınız zaman sizde mutlu olacaksınız size güvenen insanlar sizinle gurur duyacaklar ve en büyük destekçiniz aileniz ise sizinle ne kadar iftihar etse az olacaktır.

Zamanınız boşa harcamayın, lise çağı özellikle çalışmalarınıza özen gösterin, bol bol soru çözün, çok soru çözmek insanı diğer adaylardan bir adım önde başlatır sınavda. Bol bol kitap okuyun okuyun ki Türkçe sorularındaki paragraf sorularını çok rahat anlayabilesiniz. Deneme çözmeyi mutlaka ama mutlaka alışkanlık haline getirin, kendinizi sınav psikolojisine hazırlayın ve deneme çözerken mutlaka zaman tutun, sanki sınavdaymışsınız gibi deneme kitapçığınız ve cevap anahtarınız olsun ve sınav ne zaman başlıyor ise sizde o zaman sınava başlayın. Önce hangi dersten başlayacağınıza karar verin önce Türkçe mi yapmalıyım yoksa Matematik mi ? Alanı belirleyip sınava o dersten başlayın ve gerçek bir sınav atmosferi içerisinde sınavın geçmesine gayret gösterin.

Herkese gireceği sınavda başarılar dilerim.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
46.65₺
Çekimlerim
0
Tavsiye niteliğinde hoş bir içerik olmuş. Sınava hazırlık yapan arkadaşların 3 dakika ayırıp okumasını tavsiye ederim.

Teşekkür ederim. Bu tür yazılar yazmaya devam edeceğim. Arkadaşlara bilgi birikim oluşturması açısından arkadaşların doğru bir şekilde sınava hazırlanmaları açısından yararlı olacağını düşünüyorum. Umarım bundan sonraki paylaşımlarımda YKS sınavına hazırlanma konusunda onları daha da motive edecek, onları çalışma azimlerine ulaştıracak makaleleri paylaşmaya devam edeceğim

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
26.55₺
Çekimlerim
0
Sınava hazırlanmak mı 2 yıldır kamu personeli seçme sınavına hazırlanıyorum sonuç hüsran emek verip verip umutlanıp sonucun yine aynı olması çok zor bir de ortam herkesin zor atanan bir bölüm bir daha dene diyen bir kısım tayfa diğer tayfa ise bir yerden başla artık çalışman lazım diyen tayfa ne yapacağını şaşırmış ben burayı buldum arada gelip yazıyorum gelir elde ediyorum en azından umut inşallah kısa sürmez internetin süresi de biraz olsun umutlu olurum çok zor cidden çok zengin ve çok fakirlik yaşayan bir ülkede çalışmak Allah sabır versin hepimize mecbur bende başlamayı düşünüyorum asgari ücretli bir işe girsem sadece karın tokluğu memur tabi daha iyi başlarım yakında mecbur çalışmaya ama sistem bir gün değişir ve güzel bir gelecek olur refah seviyesi yüksek bir ülke oluruz doğacak çocuklara huzur annelere umut olur nasip inşallah olur.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
40.12₺
Çekimlerim
0
Sınava hazırlık herkesin bir heyecan ile arkadaş eş dost aile her şeyi bırakıp tamamen yeni bir iş gibi sınava odaklanması ile başlar. İlk zamanlar herkes ders çalışır kimi az kimi çok ama illaki çalışılır. Daha sonra ilerleyen zamanlarda kimisi daha çok çalışmaya başlar kimisi yavaş yavaş çalışmayı bırakır kimisi çoktan terk etmiştir. O kış aylarının ortasında tekrar çalışmaya başlamaya devam edilir ve Bahar gelince en çok çalışan bile çalışmayı azaltır ve en önemlisi en iyisi işte o Bahar dönemi çalışmayı çok çok fazla artırmak artırabilmek. Herkesin bıraktığı dönem sıkı çalışmak normalden çok daha fazla kişi elemenize yardımcı olur. Eğer akıllı davranıp on bir de başlarsanız zaten on iki nin baharında çalışacak çok şey olmaz tamamen deneme çözersiniz bu da sizin kazandığınız in en büyük habercisi olur. Yok on bir çok boş geçti ise on iki veya dershanede de çok bir verim alamadı iseniz mezun ışıkları çoktan yanmış olacaktır. Korkmayın bende de aynısı oldu. İlk yıl güzelce yazdan başladık iyi de devam ettik ama Bahar da çeviremedik basit yerlere çalıştık sonuç çöp. Ertesi sene yazın değil sonbahar ve kışın arasında başlamama rağmen sayısal yüz bin yaptım. Bana yeterli bir sonuç oldu şimdi veteriner hekimliği okuyorum halimden memnunum...
Bol bol deneme çözmeyi ihmal etmeyin biten konuları iki haftada bir en baştan başlayıp hızlı hızlı tekrar edin hafta sonlarını deneme, deneme kontrolü ve tekrarlara ayırın.
Biyolojiyi sabah erken çalışıp ezberleyin soru çözmeye çok gerek yok.
Kimyayı tamamen soru çözerek yapın fizikte aynı şekilde
Matematik sadece deneme bölüm denemesi ile yapılır. Bütün formülleri ezberle bütün konuların en az on onbeş farklı soru çeşidini gör ve artık tamamen deneme çöz işte matematik bu şekilde yapılır.
Türkçeyi YouTube dan çok iyi yapabilirsiniz girin girin dinleyin...

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
50.24₺
Çekimlerim
0
okuyan arkadaşlarımızı bilgilendirecegine eminim güzel yazım olmuş emegine saglık eline koluna saglık