ÖĞRENCİ EVİNDE YEMEK!

NZR
17.59₺
Çekimlerim
99
Aslında öğrenci evlerinde A’dan Z’ye yaşanan her şey o kadar kıymetli ki, insan o günler bitince anlıyor kıymetini. O günlerde hatırlıyorum her şeyi kafaya takardık. 2 gün makarna yiyince laf etmeye başlardık 2 gün makarna mı yenir diye 😊 Şimdi diyorum ki keşke 7 gün makarna yeseydim yine de o günler bitmeseydi. İnanın bana her gün düşünüyorum o günleri, o kaçtığım derslere keşke kaçmasaydım diyorum. O sevdiğim kadınları, sevdiğim arkadaşlıkları keşke daha fazla sevseydim diyorum. O evde uyuduğum zamanları keşke biraz daha azaltıp daha çok gezip tozsaydım diyorum. Şimdi o kadar çok derdim var ki hayatımda o dertsiz tasasız günleri özlüyorum. Siz siz olun o günlerin kıymetini asla bilmemezlik etmeyin. Bu arada tabii ki vazgeçilmez olan yemek makarnadır.. Salçalı ve yoğurtlu :)

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
7.76₺
Çekimlerim
0
Merhaba öncelikle ekonomik durumları göz önünde bulundurarak öğrenci evine uygun makarna dışında sağlıklı yemek tarifleri nelerdir?
Evde yemek yapacağına dışarıdan bir ev yemekleri yapan bir yerle anlaş (25-30₺)hem yemek yapmaktan kurtulursun hemde elektrikten hem de doğalgazdan hem de sudan.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
18.60₺
Çekimlerim
0
Makarna şimdi marketlerde hazır makarnalar var suyu ısıt üzerine dök te yanında sosu bile var bence öğrenciler için bununmaz kaftan.
Merhaba öncelikle ekonomik durumları göz önünde bulundurarak öğrenci evine uygun makarna dışında sağlıklı yemek tarifleri nelerdir?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Ekonominin kötüleşmesinden dolayı artık öğrenci evi normal ev farketmiyor pişen yemekler ucuz olmak zorunda. Bizim evde genelde yaptığımız ekonomik ve sağlıklı yemekleri saymak isterim.
Birinci yemek için öncelikle tavuk göğsü alıyorsun bir tavuğun göğüslerinden nasıl yediğine bağlı olarak birden fazla öğünlük yemek çıkarabilirsin. Öncelikle en güzel en ucuz sağlıklı sevdiğim tarifi vereyim tavuk göğsünü küp küp kesiyorsun bir güzel tavuk sote yapıyorsun kırmızı baharatı acısı baharatlar isteğine bağlı ama baharatlı çok lezzetli oluyor. Yanına bir ayran ekmek arası koyuyorsun tavukları tavuk sotenin istersen yanına ekstra birşeyler koyabilirsin ancak maaliyet artmasın diye yazmak istemedim.
İkinci yemek yine tavuk göğsünü şinitzellik hazırlayıp galeta ununa bulayıp bir güzel pişirip yiyebilirsin.
Üçüncü yemek menemen olacak ancak bunu yapmak biraz maaliyetli gibi duruyor o yüzden detaylarına girmiyim.
Dördüncü yemek çorba. Öğrenci evinde ev yapımı çorba yapma olanağının olmadığı için mecburen gidiyorsun bakkala istediğin çorbaları alıp tencereye suyla birlikte ekleyip başında 20 dk duruyorsun ve sıcacık bir çorban oluyor. Ekmekle birlikte bir güzel içiyorsun ve hasta masta olmuyorsun. Çorba olarak knorr'un düğün çorbası süper bir şey tavsiye ederim. Ayrıca knorr'un diğer yöresel çorbalarıda gayet lezzetli.
Son olarak indirimli yemek buldukça dışarıdan güvenilir temiz olduğunu düşündüğün yerlerden kendine yemek siparişi edebilirsin. Bazen normalinden daha ucuza olabiliyor.