ANKET İlkokul da ev ödevleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
38.33₺
Çekimlerim
0
İlkokul da ev ödevleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Nizore10.jpg

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
61.68₺
Çekimlerim
0
Ben ilk okula giderken bu kadar ödev verildiğini hiç hatırlamıyorum. Küçük kardeşime verilen ödevleri görünce gerçekten çok şaşırdım. Bu devirde velilerinde bilgili olması lazım gerçekten yoksa o ödevleri okula yeni başlayan öğrencilerin tek başına yapması imkansız gibi.

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
75.49₺
Çekimlerim
0
İlk okulda ödevler çok veriliyor, tamam daha küçükler yeterince her şeyi öğrenmeleri için birden fazla o konuya karşı alıştırma yapmaları gerekiyor fakat çocuk okuldan eve geldiğinde kendisi yapamıyor tabii velinin de destek olması gerekiyor fakat ben kendi düşüncem olarak çocukların okulda yeterince detaylı ve anlatıcı eğitim gördüklerini zannetmiyorum, konuya olan ilginiz için teşekkür eder iyi forumlar dilerim hocam:))

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
66.21₺
Çekimlerim
0
Ev ödevleri çocuğun yapabileceği ve kendini geliştirebileceği şekilde olmalı. ödevler genelde çocuklara değil ailesine veriliyor gibi. verilen ödevleri aile yaparken çocuk genelde izliyor. bunun çocuğa bir faydası olmuyor sadece aileyi zorluyor bence.. yapmayıp izlediği bir şeyin bir çocuğa hiç bir faydası olmadığı gibi kendi işini başkasına yaptırmayı alışkanlık haline getiriyorlar. kısacası çocuklara uygun ödevler verilmeli.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
17.08₺
Çekimlerim
50
Öğrencilerin sorumluluk bilincine sahip olmaları ve sorumluluk sahibi bir vatandaş olabilmeleri için öğrencilere ödev verilmesini destekliyorum. Öğrencilerin ödevlerini severek yapabilmeleri için çalışma ortamlarını düzenleyin, ödev yaparken dikkatini dağıtacak unsur ve faktörleri ortadan kaldırın (televizyon, laptop, cep telefonu vb.), çocuğunuza bir çalışma programı yapın ve bu programda mola zamanlarını göz ardı etmeyin. Öğrencinin ödevi fazla ise parçalara bölerek çalışmasını sağlayın. Ödevini yaptığında onu sözle ya da başka şekillerde onu ödüllendirin ancak yapmadığında ceza yöntemini uygulamak yerine ona ödev yapmanın önemini anlatın.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 2 Gün
NZR
20.02₺
Çekimlerim
0
Okulda öğrenilen konuların pekişmesi için ödev verilmesi şart evet ama bu kadar fazla ödev verilmesinin yarardan çok zararı var. Çocuklar zaten günlerinin çoğunu okulda geçiriyor, kalan zamanda da verilen tonlarca ödevle boğuşup çocuklukları heba ediliyor.
Zaten "hemen bitsin de oyun oynayayım" diye yapılan ödevlere ilgilerini vermedikleri için ortaya baştan saçma ödevler çıkıyor ve çocuklar hiçbir şey öğrenmiyor. Oysa az ödev verilse çocuk daha çok ilgi ile yapar ve gerçekten bir şeyler öğrenir.
Keşke öğretmenler az ama ozodev yöntemine geçebilse..

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 2 Gün
NZR
8.04₺
Çekimlerim
0
Okula imkan bulunduğu her vakit mola-teneffüs ya da telefonla uğraşan yeni nesil birçok öğretmen var. Fakat eve bir ödev geliyor hafta sonu aralıksız bitmiyor gerçekten bence asıl eğitim okulda olmalı.
Okula imkan bulunduğu her vakit mola-teneffüs ya da telefonla uğraşan yeni nesil birçok öğretmen var. Fakat eve bir ödev geliyor hafta sonu aralıksız bitmiyor gerçekten bence asıl eğitim okulda olmalı

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 2 Gün
NZR
9.44₺
Çekimlerim
0
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 3 Gün
NZR
35.54₺
Çekimlerim
0
Ödevler bence çocukları eğitimden okumaktan soğutmaktan başka bir işe yaramıyor. Bunca ödev vererek henüz küçük yaştaki çocukların boş amaçlar peşinde koşmasını sağlamak çok yanlış bir yol. Serbest bırakın çocukları toz toprak yağmur çamur oynasınlar. Kendi dünyalarındaki maceralara atılsınlar , düşmeyi kalkmayı öğrensinler , ödev vererek çocuklara bir nevi ev hapsi dayatmanın hiçbir anlamı yok.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 3 Gün
NZR
16.02₺
Çekimlerim
0
Ciddi anlamda belki ilk okul 5 den sonra kaza bela hiç ödev yapmadan ders çalışmadan üniv falan bitirdim şimdi yazarken farkettim 😂 ödeve dair tek hatırladığım 1. Sınıfta deftere harfleri yazarken annemin sürekli silip silip baştan yazdırması allahım ne işkenceydi

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
39.29₺
Çekimlerim
0
Anılarım depreşti ev ödevleri çocuklara eziyetten çok sorumluluk aşılamak içindir ama bizim devrimizde ödevleri çocuklardan çok anne ve babalar yapıyor bazen diyorum ödevleri acaba öğrencilere değilde anne babalara mı veriyoruz diye öğrencinin ödevini kendi yapmadığı okadar belli ki anlaşılıyor nasıl anlaşılmasın soruyorsunuz şunu nasıl yaptın bunu nasıl yaptın ee kem küm ediyor ödevi nasıl yaptığını bile anlatamıyor ama asıl konumuz ev ödevini hakkıyla yapan öğrenciler olmalı neden mi onlar hayatlarını idame ettirebilmek için çabalıyor yüksek puan alıp ailesinin onunla gurur duymasını istiyor iste asıl mesele orada başlıyor bütün bir sene çalışıp yazın tatil yapmak istiyorlar aslında güzel bir karne ailenin mutluluğu için öğrencinin ise psikolojik sağlığı için çok önemlidir uzun lafın kısası öğrencilere ödev verilmeli fakat ödevleri veliler yapmamalı ki öğrencilerde sosyal sorumluluk duyusu gelişsin.

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Aslında ev ödevleri çocukların okulda aldığı eğitimi evde pekiştirerek eğitim alınan konuyu daha akılda kalır ve öğrenilmiş hale getirmektir. Ancak bizler şahsen ben de bir öğretmen aday olarak bu konuda öğretmenlerimizin ödevlerin yönünü ve katacaklarını doğru hesabı etmeden verdiklerini düşünüyorum. Çocuk sabah sekizden akşama doğru üçe kadar zaten okulda ders görüyor. Buradan sonra biz öğretmenlere düşen çocuk eve gittikten sonra heyecanla ne zaman ödev yapmaya başlayacağı anı beklemesini sağlamak. ancak günümüzde maalesef pek çoğumuz ödevin oranı arttıkça eğitimin daha sağlam olduğunu düşünüyoruz. Oysa bu durum öğrencinin eğitimden uzaklaşmasına ve verilen ödevi bir an önce yaparak oyuna ve sevdiği diğer şeylere zaman ayırmak için aceleye getirmesine sebep oluyor ayrıca verilen bu fazla ödevler bu konuda aile içinde zor bir durum ortaya çıkarıyor. Psikolojide bıktırma denilen bir yöntem vardır kısaca bu yöntemden şöyle bahsedeyim. "bir insanı bir şeyden vaz geçirmek istiyorsanız onu sürekli bu şeye maruz bırakırsınız" örnek veriyorum bu yöntem küçük çocuğunuz duvarları çiziyor ise elime bir kalem verin ve bu kana kadar bunu yapmasını sağlayın böylece onu yapmaktan vazgeçecektir. Yani demem o ki eğitimin uygulanma seviyesi arttıkça daha kaliteli veya daha çok ödev yapmayı seven bir çocuk yetişmiyor aksine çocuk her zaman için olmasa da eğitim'den uzaklaşabiliyor. Sağlıkla kalın. 🌿