Garip Bir Fobin Var mı?

Garip Bir Fobin Var mı?

• Var

Oy: 28 43.1%
  • Yok, ALLAHA Şükür :)

Oy: 27 41.5%
  • Dolar Fobim Var :)

Oy: 10 15.4%

• Kullanılan toplam oy
    65
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 2 Gün
NZR
8.87₺
Çekimlerim
0
Benim fobim var ama çözümünü bilmiyom fobimi şöyle anlatayım..

Nomofobi

Günümüzün yeni fobisi olan ve İngilizce ‘no mobile phobia’ dan türetilen nomofobi, cep telefonuyla iletişim olanağından uzak kalma korkusu olarak tanımlanıyor. İngiltere’de iki bin cep telefonu kullanıcısı üzerinde yapılan arastırmaya göre, cep telefonuna bu kadar bağımlılığın sebebi ise insanların aileleri ve arkadaşlarıyla sürekli temas halinde olma arzusu olarak açıklanıyor. Araştırmaya göre her iki kişiden biri telefonunu asla kapatmıyor ve her on kişiden biri de işleri dolayısıyla her zaman ulaşılabilir olmak istediğini belirtiyor. Uzmanlar, ‘nomofobi’nin cep telefonu kullanıcılarının yüzde 53’ünü etkilediğini belirtiyor. Erkeklerin yüzde 58’i, kadınlarınsa yüzde 48’inin şarjı bittiğinde, kontörleri tükendiğinde, telefonlarını kaybettiklerinde veya kapsama alanı dışına düştüklerinde, endişelerinin arttığını söylediklerini belirtiyor. Fobimi sevmiyorum hiç

Moderatörün son düzenlenenleri:
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 2 Gün
NZR
20.02₺
Çekimlerim
0
Şu yaşıma kadar köpeklerden aşırı derecede korkardım. Evlendikten sonra adım başı köpeğin olduğu bir mahalleye taşındık. Başlarda her köpek gördüğümde birilerinin arkasına saklanıyor, kaçacak yer arıyordum ama kork kork nereye kadar. Köpek göre göre köpeklerden korkmaz oldum :D

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 3 Gün
NZR
23.20₺
Çekimlerim
50
Alüminyum malzemeleri çok fazla gördüğümde sanki o malzemeyi, yani alüminyumu ısırıyormuşum gibi hissediyorum. Bu durum birden irkilmeme sebep oluyor. Sanki limon görünce ekşi tadı hisseden ve irkilen insanlar gibi. Bu beni çok fazla rahatsız ediyor ve hemen gözlerimi başka taraflara kaçırmaya çalışıyorum. dişlerimin titrediğini ve bedenimin sanki soğuk duş aldığını hissediyor gibi oluyorum. Bu durum her zaman başıma geliyor ve yakınlarım bunu hep tuhaf gözlerle izliyorlar.