Genel manada
Twitter her türlü sosyalleşme ve
gündemi takip etme konularında benim için yeterli oluyor
. Keşfet kısmı ülke gündemine paralel giden ve
sanal pazarlamacıların nispeten tercih etmediği bir platform. Ama bu platformun da eksi yönleri var;
Örneğin aşırı derecede
troll organizasyonlar, anketler, anonim olmanın verdiği özgüven ile insanların değerlerine yapılan
ağır hakaretler ve manipülatif hareketlerde bulunan fenomen ve mavi tik onayı almış hesaplar. Bir de sanal dilencilerin tezgahını çoğunlukla burada açıyor olması.
Bu tarz ufak tefek olumsuzlukları görmezden gelirseniz Twitter her türlü ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde bir sosyal medya platformu. Şahsen baya takipçim olan ve henüz hiç ban veya kısıtlama ile yüz yüze gelmemiş olmamdan mütevellit bu mecrayı da kirletmeden amacına uygun şekilde takip ettiğimi düşünüyorum.
Hatta takipçilerim arasında
Athena Gökhan ve birkaç değerli
mavi tik sahibi hesap dahi var. Yazarken takipçilerimi
istismar etmemeye ve onlar için ana sayfayı çöplüğe çevirmemeye dikkat ediyorum. Her ne kadar özgürce fikirlerimizi paylaşabildiğimiz bir ortam olsa da fikirlerimin belirli ırk, din,
mezhep ya da cinsiyeti incitmemesine dikkat ederek paylaşım yapıyorum.
Bunun haricinde
üstteki yazar arkadaşın da belirttiği gibi bazı 3. parti uygulamalarda
kayıt onayı almak için
Facebook adlı mecrayı da kullanıyorum. Biraz da eski tanıdıklarım ve aile büyüklerimin burada yaptığı paylaşımları stalk edip onlardan bihaber olmadığımı hissediyorum. Mesela amcam diş yaptırmış ve benim bundan haberim var. Ama onun benim bunu bildiğimden haberi yok.
güzel kullanıldığı sürece yaşasın
sosyal medya.
Dip not: Bu cevap metninde seo amaçlı bazı a
ranması yüksek anahtar kelimeleri
ctrl+b fonksiyonu kullanarak vurguladım. Okunabilirlik bütünlüğünün bozulmadığını umuyorum. Bazı yazılarımızda bunu yaparak platformumuzun
daha çok kişiye ulaşmasına ve bize verebilecek kaynak oluşturabilmesine yardımcı olabiliriz. Siz de
internette çok arandığını düşündüğünüz ve yazılarınızda geçen bu tarz kelime ya da kelime öbeklerini
ufak bir hamleyle vurgulayabilirsiniz. İyi forumlar.