ANKET Favori Sosyal Medya Platformunuz Hangisi?

Favori Sosyal Medya Platformunuz Hangisi?

• Instagram

Oy: 69 57.5%
  • Twitter

Oy: 23 19.2%
  • Facebook

Oy: 12 10.0%
  • TikTok

Oy: 5 4.2%
  • Pinterest

Oy: 1 0.8%
  • Snapchat

Oy: 1 0.8%
  • Diğer

Oy: 9 7.5%

• Kullanılan toplam oy
    120
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 13 Gün
NZR
9.47₺
Çekimlerim
50
Twitter en çok yararlandığım sosyal medya platformu olarak yıllardır kullandığım bir web servisidir. Diğer popüler sosyal medya platformları ile ilgili tecrübem de oldu. Ancak, Twitter haricinde diğerlerini terk eyledim. ;)

Facebook hesabımı yurtdışında bulunan tanıdıklarım ile web üzerinden haberleşmek için kullanıyorum. Facebook'ta en son 2020 Temmuz ayı içerisinde paylaşım yapmıştım. :)

İnstagram ile ilgili tecrübem ise; sadece haber editörlüğü yaptığım dönemde magazin haberleri hazırlamak için kullanmak şeklinde olmuştu.

Pinterest sırf merak ettiğim için kayıt olduğum ama yok denilecek kadar az kullandığım bir platform oldu.

TikTok bir arkadaşımın cep telefonunda gördüğüm ilk andan itibaren uzaklaştığım ve gereksiz gördüğüm bir sosyal medya platformudur. 😄

Snapchat ise; sanırım oldukça eski bir sosyal medya sitesi. Ancak, benim hiç kullanmışlığım yok.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 9 Gün
NZR
8.54₺
Çekimlerim
0
Twitter, Instagram DevainART ve TikTok

Twitter'ı haberler için takip ediyorum. Haber sayfalarından çok etiketleri takip etmek zaten her şeyden haberdar ediyor benis sağ olsun. Açık ara en iyi platform diyebilirim. Onun dışında eğlenceli videolar vs. güzel oluyor gün içinde mutlu olmamı sağlıyor bazı videolar.

Instagram'ı ise genelde gülmek veyahut azda olsa videolar için kullanıyorum. Bir anime izleyicisi olduğum için anime editleri vs. izlemeye bayılıyorum. Bu yüzden 300 küsür editim bile var ve Instagram sayesinde çok çok daha artıyor.

DevianART'ı ise resim veyahut fan artlar için kullanıyorum. Pinterest gibi ama çok daha özgür bir platform. He türlü içerik mevcut. Bakmanızı tavsiye ederim.

TikTok'u ise kendi çapımda videolar attığım için kullanıyorum. Son zamanlarda bayağı bir yükseldi hesabım bu beni daha da gaza getiriyor.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 7 Gün
NZR
43.28₺
Çekimlerim
0
Kesinlikle twitter'i yoğunlukta kullanıyorum. Günümün neredeyse tamamı Twitter'da geçiyor. İşim gereği çok fazla kullanıyorum , aynı zamanda Twitter'ın mizahını bütün diğer sosyal medya platformlarının mizahından üstün görüyorum. Instagram'ı da aktif olarak kullanmaya çalışıyorum , fakat içerisinde gezmiyor , sadece arkadaşlarım için kullanıyorum. Facebook'u ise sadece Facebook üzerinden kayıt ol butonunu kullanıp üyelikler almak için kullanıyorum. Onun dışında neredeyse hiç açmıyor işimden dolayı aynı zamanda Linkedin kullanıyorum.

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Benim gözümde en iyi sosyal paylaşım platformu Twitter dir. Aslında buna da bazı açılardan bakmak gerekiyor Twitter hem sosyal gündemi öğrenmek adına hem de birçok önemli iş insanın veya devlet erkanının paylaşımlarına hızlı bir şekilde yaşayabilmek adına en iyi uygulamalardan biri ayrıca kendini sürekli yeniliyor sürekli kendine bir şeyler katıyor. Yaklaşık 3 senedir Instagram kullanmayan biriydim. 3 sene önce ınstagram'ı nerede bıraktıysan bugün hala eğlence açısından bile olsa aynı esprilerin aynı muhabbetlerin döndüğünü bir sosyal ortam olmaktan çıkamıyor. Son yapmış olduğu güncellemelerle tamamen tiktok un bir alt ürünü olmuşa benziyor. Bu yüzden ınstagram'a story atmak dışında kullanmamayı tercih ediyorum. Günümüzün bir diğer popüler uygulaması tiktok'a değinecek olursam tamamen modern kültürün uçuk kaçık yönlerini yansıtan bir uygulama halini almış ve geleceğimiz dediğimiz genç nesillerimizin olumsuz etkilenmesine sebep olan bir uygulama haline gelmiştir. Her ne kadar yaş sınırı getirildiğinden bahsedilse de sınır konan yaşın çok daha altındaki çocuklarda uygulamayı kullandığını görüyoruz. Açıkçası bu durum toplumda yozlaşmaya en yabancı kültür ürünlerini toplum içine en hızlı şekilde sokmaya yardımcı oluyor. Yardımcı oluyor dediysem bu benim gözümde kesinlikle İyi anlamda değil. Bu konuda gördüğüm basit bir örneği sizlerle paylaşmak isterim: kendi lise yıllarımda öğretmen bir ortama veya bir sınıfa girdiği zaman bütün öğrenciler önüne iyilikler ve saygıyla öğretmenlerinin konuşacağı anı beklerdi ancak şuan tam tersi bir durum söz konusu olmakta tik tok ve benzeri uygulamalarda gördüğümüz üzere birçok öğrenci öğretmenlerine saygı göstermek bir yana sınıf içerisinde telefon ile görüntü kaydı alarak öğretmenle ile şakalaşmak da küfür etmekte dalga geçmektedirler. O yüzden yazdıklarımda ne kadar tiktok'a

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Genel manada Twitter her türlü sosyalleşme ve gündemi takip etme konularında benim için yeterli oluyor. Keşfet kısmı ülke gündemine paralel giden ve sanal pazarlamacıların nispeten tercih etmediği bir platform. Ama bu platformun da eksi yönleri var;

Örneğin aşırı derecede troll organizasyonlar, anketler, anonim olmanın verdiği özgüven ile insanların değerlerine yapılan ağır hakaretler ve manipülatif hareketlerde bulunan fenomen ve mavi tik onayı almış hesaplar. Bir de sanal dilencilerin tezgahını çoğunlukla burada açıyor olması.

Bu tarz ufak tefek olumsuzlukları görmezden gelirseniz Twitter her türlü ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde bir sosyal medya platformu. Şahsen baya takipçim olan ve henüz hiç ban veya kısıtlama ile yüz yüze gelmemiş olmamdan mütevellit bu mecrayı da kirletmeden amacına uygun şekilde takip ettiğimi düşünüyorum.

Hatta takipçilerim arasında Athena Gökhan ve birkaç değerli mavi tik sahibi hesap dahi var. Yazarken takipçilerimi istismar etmemeye ve onlar için ana sayfayı çöplüğe çevirmemeye dikkat ediyorum. Her ne kadar özgürce fikirlerimizi paylaşabildiğimiz bir ortam olsa da fikirlerimin belirli ırk, din, mezhep ya da cinsiyeti incitmemesine dikkat ederek paylaşım yapıyorum.

Bunun haricinde üstteki yazar arkadaşın da belirttiği gibi bazı 3. parti uygulamalarda kayıt onayı almak için Facebook adlı mecrayı da kullanıyorum. Biraz da eski tanıdıklarım ve aile büyüklerimin burada yaptığı paylaşımları stalk edip onlardan bihaber olmadığımı hissediyorum. Mesela amcam diş yaptırmış ve benim bundan haberim var. Ama onun benim bunu bildiğimden haberi yok. :)

güzel kullanıldığı sürece yaşasın sosyal medya.

Dip not: Bu cevap metninde seo amaçlı bazı aranması yüksek anahtar kelimeleri ctrl+b fonksiyonu kullanarak vurguladım. Okunabilirlik bütünlüğünün bozulmadığını umuyorum. Bazı yazılarımızda bunu yaparak platformumuzun daha çok kişiye ulaşmasına ve bize verebilecek kaynak oluşturabilmesine yardımcı olabiliriz. Siz de internette çok arandığını düşündüğünüz ve yazılarınızda geçen bu tarz kelime ya da kelime öbeklerini ufak bir hamleyle vurgulayabilirsiniz. İyi forumlar.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Ankettekiler arasında facebook, instagram ve twitter'ı kullanıyorum. bunlar dışında whatsapp'ı da kullanıyorum. Ancak aralarında en sevdiğim ve favorim olan twitter. Sebeplerini sayacak olursam facebook artık eskidi. Facebook kullanan kişi sayısı az, çok değişik geliyor ve eskisi gibi değil eskisi gibi zevk alamıyorum facebooktan. Facebook'u sadece bazı sayfaların paylaşımlarını takip etmek için kullanıyorum. İnstagram da çok sık kullandığım bir platform. Fotoğraf paylaşma mesajlaşma için güzel uygulama ancak son zamanlarda instagram da bozdu bence. Keşfet çok saçma geliyor bana çok saçma içerik üreten kişiler keşfette dolaşıyor yok 50 litre zeytinyağı döktüm çiğköfteme çok mu videoları felan çok sinirimi bozuyor önüme çıkarma diyorum inadına çıkarıyor tiktoku hiç kullanmadım ama tiktok videolarındaki gibi olmuş keşfet kısmı. Bir de instagram insan yaşamını çok bozdu filtreler felan instagrama bir baksan mutsuz insan yok herkes çok mutlu gülüyor felan sahteliklerle dolu bir dünya olmuş instagram. Whatsapp hakkında çok konuşmaya gerek yok güzel uygulama ancak son bu izin olayları yüzünden gözümden düştü.

Twitter'ın favorim olması sebebi ise çok amaçlı kullanılıyor olması. Fotoğraf video paylaşabiliyorsun sohbet edebiliyorsun yayın açabiliyorsun haberlere erişebiliyor ve bir çoğu. En çok haberleri takip etmek için twitter'ı kullanıyorum. Çünkü bir çok doğru ana kaynak bilgiye twitter sayesinde erişebiliyorum. Bu sebeplerden favorim twitter. Saygılarımla iyi günler

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 4 Gün
NZR
31.28₺
Çekimlerim
0
Arkadaşlar benim gözümde en sosyal platformlar şu şekilde
1-Twitter
2-İnstagram
3-Tiktok
4-Youtube
Sen çoğunlukla hangisini kullanıyorsun derseniz ben çoğunlukla youtube ve instagram kullanırım.Tiktok'a hiç girmem twitter'a da arada bir nadiren girerim.Tabi en favori kullandığım sosyal medya platformu 'youtube'.Ben youtube'u genellikle araştırma ve kendimi geliştirmek için kullanıyorum gerçekten çok süper bir şey.Nerdeyse öğrenmek istediğiniz herşey youtubede var.İnstagram'ı da eğlenmek arkadaşlarımı takip etmek için kullanıyorum.Evet bir tane daha uygulama var çoğunnlukla erkekler kullanıyor zaten şuanda erkekler tahmin etmiştir.Bu uygulama sahibinden.com eminimki her erkeğin telefonunda olan bir uygulamadır.Bu uygulamadada çok vakit geçiririm.Arkadaşlar benim sosyal medya kullanımlarım bu şekil.