Hoş geldin! Roadhog tarafından topluluğumuza katılmanız için davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 12 Gün
NZR
17.38₺
Çekimlerim
50
Bugün itibariyle tarihi bir rekor kıran dolar 8.97 seviyelerini gördü. En yükseği gördükten sonra düşüş yaşadı ama şimdi tekrar tırmanışa geçti ve TradingView verilerine göre an itibariyle 8.91.

deolar-tüm-zamanların-rekorunu-kırdı-nizore.jpg

Ülkemizin içinde bulunduğu durumu da düşününce doların artması değil artmaması garip olurdu ama aşırı fazla enflasyon, alım gücünün düşmesi, sürekli her şeye zam ve üstüne dolar kurundaki artış gibi etkenler de olunca normal insanların hayatını yaşaması oldukça zor hale geldi.

Bilgililer yorum yaparsa sevinirim, dolar'ın geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? 9'u geçer mi ya da hükümet müdahalede bulunur ve düşüşe geçer mi?

NZR
27.70₺
Çekimlerim
99
Ülkenin satacak bir şeyi kaldımı bilmiyorum. Ülke yönetim biçimi olarak gerçekten çok sorunlu bir dönem yaşıyor. Bakın çok bilgim yok ekonomi siyaset vs. ancak normal düzeydeki insanlar bile bu sorunlara çözüm olabilecek önerileri sunabilirken bu ülkenin yöneticileri ne yapıyor da biz bu durumlara düşüyoruz anlamıyorum. 1961 yılında devrim adında bir araba yapmıştı bu toprakların insanları belki bileniniz bilmiyeniniz vardır. Bu devrim isimli araba bildiğim kadarı ile % 90-95 yerli idi ve bu araba sadece 129 günde yapıldı. Sıfırdan bir arabayı sadece 129 günde bizim mühendislerimiz yaptı. Bu gerçekten çok zor bir şey. Bu gibi birçok örnek sayılabilir eminim. Bunu yazmamın sebebi şu; ülkemizin insanlarının potansiyeli çok yüksek diye düşünüyorum eğer istersek aşamayacağımız zorluk yok ancak bu ülkenin yöneticileri bu insanları doğru yönlendirmez ve kaynakları yanlış kullanırsa bedelini onlar değil biz ödüyoruz ve ödemeye devam edeceğiz gibi görünüyor.
Allah sonumuz hayır etsin. Bu gidişle eve ekmek alamayacağız. bu gidişatın acilen durdurulması gerekiyor. Bu ülkenin gençleri doları değil ilimi bilimi takip etmeli ve ülkenin geleceğine yön vermeli.
An itibarıyla Dolar: 8.96 !

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 13 Gün
NZR
9.47₺
Çekimlerim
50
Halkın ekonomisi bu kış çok daha zor geçecek gibi. Aslında bugünkü USD kuru için şaşılacak bir durum söz konusu. Tüm dünyada rezerv para olarak kabul edilen ABD dolarının değeri diğer ülke paraları karşısında düşerken, TL karşısında değer kazanıyor. Elbette makro ekonomik boyutta bunun nedenleri ayrıntılı bir şekilde tartışılabilir. Ancak, bugün için bulunduğumuz coğrafyada doğru işler yapabilecek bir siyasi iktidar çok zor işbaşına gelir veya çok zor bulunur. Çünkü sorun 1 değil, 1000 değil...

Mevcut siyasi iktidarın yıllardır ısrarla uygulamaya çalıştığı (veya uygulamaktan kaçındığı) ekonomik politikalardan bu ülke hiçbir yarar sağlamadı. Hatta bu ülke; "Maaşını dolarla mı alıyorsun?" diye soran maliye ve hazineden sorumlu devlet bakanını bile gördü TV ekranlarında. Hal böyle olunca doların ateşi sizce kimi yakar?

Eh ben de o zaman "Allah sonumuzu hayreylesin" deyip bitireyim yazımı...

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 3 Gün
NZR
23.20₺
Çekimlerim
50
Çok basit ve net bir durum var. Eğer çağın şartlarına uygun ve ileri düzeyde bir üretim mekanizman yoksa ve üretemiyor ve üretemediğin gibi global pazara ürün satamıyorsan geridesin demektir. Bu durumda kullandığın para birimi de güçlü olanın, üreten ve satanın karşısında giderek değer kaybeder. Sen sürekli üreten ve satandan almak zorunda kaldıkça daha da geriye gider, alım gücü noktasında oldukça zorlanırsın. Pek çok ürünü ithal ediyoruz ve dolar kuru üzerinden ediniyoruz. Dolar yükseldikçe alım gücü ve miktarı iyice düşecektir. Bu durum yaşam koşullarımızı daha da kötü bir hale getirecektir.