Dolar Hakkında Düşünceniz Nelerdir?

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 7 Gün
NZR
32.78₺
Çekimlerim
50
Ne söylenebilir bilemiyorum...
Ülkemiz dönülmesi çok zor sürece girdi artık.Dolar geldi 10 liraya,Euro ve Sterlin almış başını gidiyor.Ekonominin başına kim gelirse 3 ayı görmüyor yatırımcı gelmiyor bu şekilde çok daha yüksek rakamlar ve zamlar göreceğiz.Petrol , doğalgaz , elektrik aklınıza ne gelirse hepsi uçacak.Tabi dolarla maaş almıyoruz sonuçta ! Koca Honda bile artık çekildi ülkemizden.Kurtuluş reçetemizin başlangıcı öncelikle erken seçimdir. Ekonomiyi bilen birini bu Bakanlığın başına getirmediğimiz sürece aynı şekilde seyredecek bu durum. İkinci olarak üretim yapmalıyız üretelim ki dışarıya ürünümüzü satalım Türk Lirasıyla.Umuyorum ki Milletimiz bu kötü günleri de atlatacak ve refah seviyesi yüksek yerlere gelecektir.Bizlere düşen çok çalışmak ve üretmektir, yurtdışından garsonluk hayali kurmak değil !

NZR
52.53₺
Çekimlerim
49
Enflasyonun yükselmesi ile beraber merkez bankası'nın faiz oranlarını da yükseltmesi beklenirken sanki enflasyon düşüyormuş gibi merkez bankası'nda faiz oranlarını aşağıya çekmesi yabancı yatırımcıların ülkemizde yüksek faiz oranından dolayı tuttuğu dolarları mademki faiz oranlarını geriye çekiyorsunuz o zaman benim paramı sizin bankanızda kalmasının hiçbir anlamı yok şeklinde düşünerek bankalarımız dan tekrar geri çekmesi ülke içerisindeki dolar oranının azalması ile dolar fiyatının yükselmesine sebep oldu. Aslında bu noktada yapılması beklenen tüm piyasalarında beklediği gibi faiz oranlarının arttırılması idi. Ülkemiz beklenenin aksine faiz oranlarını azaltınca sadece dolar değil altında tarihi rekoruna bir kez daha yaklaştı. Aslında bu yaptığım açıklama doların diğer tüm ülkelerde değer kaybederken Türkiye'de neden değer kazandığını da açıklar nitelikte bir açıklama oldu. Yani genel olarak bakacak olursak ABD'de de işsizlik oranları ve ekonomiden beklenenler beklentileri karşılar nitelikte değildi. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri de işsizlik seviyesinin bu denli yüksek olmasını beklemiyordu. Fakat zengin yapısı ve sermayesi sayesinde içerisinde var olan kuruluşlara finans desteği sağlayarak bu işsizliği az da olsa azaltma yoluna gidebiliyor. Umarım kısa zaman içerisinde doları düşürmenin bir yolunu buluruz. Fakat maalesef ülkemizde merkez Bankası içerisindeki değişiklikler bile Çok ani geliştiğinden bunlar bile piyasayı etkileyecek bir duruma geliyor bu yüzden piyasanın yönünü tahmin etmek gerçekten çok zor oluyor fakat bu şekilde devam ederse yaptığım incelemelerde de grafik analizlerine göre konuşacak bir doların TL karşısındaki değerinin 10 TL yi bulacağı gözüküyor. Umarım bu senaryo sadece grafik üzerinde kalır. Sağlıkla kalın 🌿

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 12 Gün
NZR
9.47₺
Çekimlerim
50
Amerikan doları (USD) dünyada rezerv para olarak kullanıldığı için şu anda ülkeleri, şirketleri ve bireyleri yakından ilgilendirmektedir. Görüldüğü kadarıyla Türkiye'de doların yükselmesi ülkemize özgü nedenlere dayanmaktadır. Çünkü neredeyse tüm para birimleri karşısında değer kaybeden Amerikan dolarının Türk Lirası karşısında değer kazanması oldukça düşündürücüdür.

Burada iktisat politikalarını belirleyen ve uygulayan siyasi iktidarın sorumluluğu büyüktür. Amerikan dolarının yükselmesi sonucunda adım adım fakirleşme hızlanmaktadır. Şu anda psikolojik sınır olan 9 TL aşıldığı için doların nereye kadar yükselebileceğini düşünmek bile istemiyorum. Elbette ki işin içinde ekonomik nedenler haricinde spekülatif girişimler de sözkonusu olabilir. Ancak her ne olursa olsun bu yükseliş devam ettiği sürece ekonomik kayıplar neticesinde şirket iflasları ve işsizlik oranının artacağı da muhakkaktır. Devletin bu konuda en kısa sürede gereken önlemleri alması gerekir. Çünkü ipin ucu kaçtığında olayı nerelere varacağını geçmişte yaşamış biriyim.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
40.12₺
Çekimlerim
0
GÜNCEL FİYAT: 9.15
Üçe şaşırmadan beş beşe şaşırmadan yedi yediye şaşırmadan dokuz oldu. Bir bilgisayar için üç bin lira biriktirmiştim üç bin kalmıştı şu an o bilgisayar on bine dayandı. Tek etkilediği şeyler teknolojik aletler ve buna benzer şeyler olsa yine iyi ama gıda konusundaki fahiş fiyatlar toplumdaki her kesimi her kişiyi etkiliyor. Marketlerde dün ile bugün fiyatlar birbirini tutmuyor dolar düşse bile fiyat artıyor bu zihniyete insanlar var olduğu sürece kimse kendi kârı zararından çok diye ses çıkarmadığı sürece sonumuz iyiye gitmiyor. Satıcının üreticinin önce kendisinin el atması gerek bana dokunmayan yılan bin yaşasın ile yürümez bu gemi.

koreliabi

Körelmiş kalem yoktur ama körelmiş kılıç çoktur..!
NZR
94.33₺
Çekimlerim
149
Dolar hakkında diyebileceklerimi diğer bir başlıkta yazmıştım ama bu vaziyet devam ederse petrol fiyatları konusunda da sıkıntı yaşayacağız gibi görünüyor;
Sadece ülkemizde de değil üstelik; dünya genelinde bir enerji sıkıntısı gerçeği maalesef var. Üstüne bizim gibi gelişmekte miyiz, geri mi gidiyoruz ne yapıyoruz biz yaşayışındaki dışa bağımlı ülkeler için döviz kuru ve brent petrolün şaha kalkmasından dolayı artan maliyeti vergilerden karşılamaya kalkarsanız işler sarpa sarar.
Olmadık vergi çeşitleri bulunmak zorunda kalır. İçinde bulunduğumuz durum göz önünde bulundurulursa bunu halktan karşılamak mümkün gözükmüyor. Özel tüketim vergisi sıfırlanmış pompa satış fiyatına yapabilecekleri son hamle katma değer vergisini de sıfırlamak olacaktır.
Katma değer vergisi de gelen zamlarla eridikten sonra o zam kaçınılmaz demektir.
Bir yılda fiyatları dengede tutmak için gelen zamların ÖTV'den karşılanmış olması gelecek olan 25 milyar lirayı bütçe planından silmek demek. Yakıttan alınmamış 25 milyar lira vergiyi bir sene daha feda edeceklerini düşünmüyorum. Doğrudan tek kalemde sağlam bir zam gelecektir, beklentim odur.
O sebeple de petrolün zincirin baş kısımlarında olmasının vereceği etkiyle de bir yığın ürüne zam gelecektir. Yani domino etkisi olacaktır. Dolar bu domino dizininin en başında yer alırken hemen ardında yer alan petrolü de değerlendirmemek olmazdı.