Diş sağlığı

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 11 Gün
NZR
82.42₺
Çekimlerim
50
Açıkcası diş ağrısına hiçbir şey iyi gelmiyor. He belki aşağıda önerdiğim şeyler geçici süreliğine ağrıyı hafifletir ancak asla kalıcı bir çözüm olmaz . Tek çözüm dişçiye gitmek ve çürüğü yada ağrıyı tedavi ettirmek.

1- Sarımsak

Bir diş sarımsağı soyup ağrıyan bölgenin üzerinde tutarsanız sarımsağın ağrı kesici olması sayesinde ağrı biraz hafifler ağzınız biraz kokacak ama diş ağrısımı yoksa sarımsak kokusu mu derseniz sarımsak kokusunu tercih ederim.

2- Sirke

Bir çay bardağının yarısına kadar sirke doldurun isteğe bağlı çok çok az su ekleyip ağzınızda çalkalayın. Bunu gün içinde 4-5 defa yapın yaptıktan sonra ağzınızın uyuşmuş olduğu ve diş ağrısını hissetmediğinizi göreceksiniz

3- Karanfil

Kuru karanfil alıp ağrıyan dişin üzerinde bekletirseniz karanfilin uyuşturma özelliğinden dolayı ağrının hafiflediğini göreceksiniz.

4- Buz tedavisi

Bazı durumlarda diş çürüğünden dolayi ağız şişer. Şişen yere buz tedavisi uygularsanız ağrının biraz hafiflediğini göreceksiniz

5- Alkol

Alkolü bir pamuğa döküp ağrıyan dişin üzerinde tutarsanız ağzınızın uyuştuğunu ve diş ağrısının geçtiğini göreceksiniz.

6- Ağrı kesiciler

Ağrı kesiciler tavsiye etmesemde bir çok ağrı kesici ilaç sayesinde dis ağrınızı geçirebilirsiniz

Tabi tekrar hatırlatmak isterim. Tüm bu tavsiyeler sadece geçici çözümdür. Çürüğü yok etmez. Çürüğü yok etmenin tek yolu dişçide tedavi görüp dişleri düzgün fırçalamak ve ağız diş bakımını eksiksiz düzenli şekilde yapmaktan geçer

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 5 Gün
NZR
13.51₺
Çekimlerim
0
dişin neden ağrıdığıyla alakalı olarak çözüm önerileri değişir. diş iltihaptan dolayı ağrıyorsa antibiyotik tek çare ama çürük ağrısıysa genelde dişinol, karanfil, buz kompresi yada tuzlu su gargarası iyi gelebilir. özellikle gece başlayan ağrılarda yapabileceğiniz pek bişey yok.

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
50.24₺
Çekimlerim
0
ben çok agrı çektim diş yüzünden eyer geç saate agrı başlarsa yüzüne bir havlı veya giysi ile sıkıca hava almayacak şekilde bagla yanına bir su al içerisene tuz koy ve gargara yap rahat rahat uyuya bilirsin

NZ Yaşı
4 Yıl 6 Ay 6 Gün
NZR
50.24₺
Çekimlerim
0
Bu konuda birebir bir çözümüm var. Tuzlu su ile gargara yapın sonra gelir burada bana dua edersiniz 😃
aynısını bende söyledim senin bilgi iyi gelse bile en fazla 10 dk içerisinde yeniden agrı çekmeye başlar yüzü hava aldıgı için bu agrıyı çekiyor geç saate başlarsa yüzüne havlı bahlayarak agzına hava gelmeyecek şekilde sabaha kadar rahatlıkla uyuyabilir