oyunlar yasaklanıyor sohbet

oyunlar yasaklanıyor sohbet

0 65
NZ Yaşı
3 Ay 16 Gün
NZR
2.70₺
Çekimlerim
0

Arkadaşlar selam,

Son dönemde oyun dünyasında ve dijital platformlarda yaşanan erişim engelleri hepimizi hem şaşırtıyor hem de düşündürüyor. Bu konuyu, kimseye saygısızlık etmeden ama yaşadığımız mağduriyeti de net bir şekilde ortaya koyarak konuşmak gerektiğini düşünüyorum.

Neden Endişeliyiz? Hepimiz bu ülkenin gençleriyiz ve devletimizin kurumlarının güvenliği sağlama amacını anlıyoruz. Ancak, bir sorunu çözmek için komple bir platformun veya oyunun kapatılması, biz kullanıcılar için çok ağır bir sonuç doğuruyor.

1. Emek ve Zaman: Yıllarca emek verdiğimiz hesaplar, kurduğumuz dijital topluluklar ve arkadaşlıklar bir anda ulaşılamaz hale geliyor. Bu durum bizi sosyal olarak yalnızlığa itiyor.
  2. Kişisel Gelişim: Birçoğumuz yabancı dilini bu oyunlarda geliştiriyor, strateji kurmayı ve ekip çalışmasını buralarda öğreniyor. Yasaklar, bu gelişim kanallarını tıkıyor.
  3. Ekonomi ve Teknoloji: Türkiye'nin oyun sektöründe dünya çapında başarıları varken, bu tür engellemeler sektörün geleceğine dair biz gençlerin umudunu kırıyor.
Çözüm Yasak Değil, Denetim Olmalı Bizler, devletimizden yasaklamak yerine daha modern çözümler bekliyoruz. Güvenlik sorunları varsa bunlar denetimle, yaş sınırlarıyla veya teknik önlemlerle çözülebilir. Dünyadan kopmak değil, dünyayla aynı dilde oyun oynamaya devam etmek istiyoruz.

Gençlerin tek eğlencesi olan dijital dünyaların kapısına kilit vurulması, bizde "anlaşılamama" hissi yaratıyor. Umuyoruz ki yetkililer bu kararları alırken bizlerin ne kadar büyük bir mağduriyet yaşadığını da göz önünde bulundurur.

Sizin bu konudaki yapıcı düşünceleriniz neler? Yasakların yerini nasıl bir denetim mekanizması almalı?

Konuyu toplam 0 kişi okuyor. (0 kayıtlı üye ve 0 misafir)