Karavan İzolasyonunda Yoğuşma ve Nem Kontrolü

Karavan İzolasyonunda Yoğuşma ve Nem Kontrolü

0 17
Konular
3,083
NZ Yaşı
19 Gün
Ticaret
0 / 0 / 0
NZR
611.36₺
Çekimlerim
0
Ticaret puanı: 0 / 0 / 0

İzolasyon Kusurlarının Yarattığı Sorunlar​

Yaşam alanlarında dış hava ile içerideki sıcaklık farkı, duvar panellerinde sıvı birikimine neden olur. Bu durum zamanla ahşap aksamın çürümesine ve metal iskeletin korozyona uğramasına yol açar. Karavan sahiplerinin en sık karşılaştığı yapısal bozulma, hatalı yalıtım malzemesi seçiminden kaynaklanır.

Nem Birikimini Engelleyen Uygulamalar​

Kullanılan yalıtım katmanının kusursuz bir şekilde kapatılması gerekir. Buhar kesici bariyerler, iç mekan ısısının yalıtım katmanına sızmasını önleyerek yoğuşmayı minimize eder. Çözüm için dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda sıralanmıştır:
  • Kapalı hücreli yalıtım köpükleri kullanarak su emilimini tamamen ortadan kaldırın.
  • Tavan ve duvar birleşim noktalarında sızdırmazlık bantları ile hava akışını kesin.
  • Düzenli havalandırma menfezlerini açık tutarak içerideki nem miktarını dışarı atın.
  • Metal profillerin üzerine doğrudan uygulama yapmak yerine araya mutlaka köpük şeritler yerleştirin.

Uzun Ömürlü Kullanım İçin İpuçları​

Sadece malzeme değil, montaj yöntemi de kritik öneme sahiptir. Isı köprüsü oluşturabilecek noktaları belirleyerek buraları özel mastikler ile kapatmak, rutubet oluşumunu durdurur. Doğru yalıtım, mevsimsel değişimlere karşı yaşam alanını koruma altına alan tek yöntemdir.

Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)

Anasayfa Giriş Yap Kayıt Ol